Wanneer u wilt afvallen en het gaat hebben over voeding, gaat het voornamelijk over een bepaald dieet. Deze moet u naleven en ervoor zorgen dat u uw eetpatroon aanpast op uw persoonlijke voorkeuren. Er zijn tal van diëten, met voornamelijk het energiebeperkt eten. Wij zullen een aantal veel voorkomende diëten op een rijtje zetten en de wijze hiervan. U kunt zelf bepalen welk dieet bij uw eigen voorkeuren passen. salad-374173_640

Sapkuren
Een sapkuur spreekt eigenlijk voor zich. Dit is een dieet waar uitsluitend vruchten- en groentesappen gedronken mogen worden. Bij deze vorm van diëten gaat het gewicht naar beneden, door het gebrek aan het binnenkrijgen van calorieën. In het begin zal dit vooral vochtverlies zijn, hierna zal het lichaam spierweefsel af gaan breken. Een sapkuur kan echter niet voor een langere periode worden gedaan, want met een sapkuur komen niet alle voedingsstoffen binnen die een lichaam nodig heeft. Daarom zijn sapkuren vaak maar nuttig voor één week en moet u hierna weer kiezen voor een ander dieet of uw eetpatroon op een gezonde en positieve manier aanpassen.

Cambridge dieet
Het Cambridge dieet is een dieet wat al vele jaren bekend is in de wereld. Eind jaren zeventig is deze ontwikkeld aan de Cambridge universiteit in Engeland. Het gaat hierbij om snel, veilig en gemakkelijk afvallen en hierna op gewicht blijven.

Het dieet kent vier fases; voorbereiding, afvallen, afbouwen en gewichtsbeheersing. Het afvallen is natuurlijk mooi, maar het mooiste is wanneer u uw streefgewicht kunt vasthouden. Daarom draait het bij het Cambridge dieet voornamelijk om gewichtsbeheersing. De werkwijze is als volgt; er hoeven geen calorieën te worden geteld! In plaats daarvan vervangen voedzame, caloriearme dranken en soepen uw maaltijden. Elke drank of portie heeft 153 of 154 calorieën en is uitsluitend te verkrijgen bij de hiervoor aangeschreven instellingen.

Het 5:2 Dieet (Vasten-dieet)
Het Vastendieet is van Michael Mosley. Het dieet werkt als volgt: 5 dagen in de week mag u gewoon eten waar u zin in heeft, en de overige twee dagen vast u. Het vastendieet is relatief gemakkelijk vol te houden en heeft bovendien geen ongezonde bijwerkingen of effecten.

Doordat het lichaam gaat wennen aan de vastendagen, zal deze ook uit zichzelf gaan herstellen. Ook zorgt dit ervoor dat uw bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel zal dalen.

Heeft u meer voedingsadvies nodig? Dan kunt op contact opnemen met één van de deskundigen van beverlygym.com