Wanneer u van plan bent om af te vallen, is het sporten zeer belangrijk om dit proces te bevorderen. U kunt op twee manieren aan de slag met sporten, namelijk duursporten en krachtsporten.fitness-863081_640

Bij duursporten moet u denken aan zwemmen, hardlopen of fietsen. Je verbrandt calorieën tijdens het beoefenen van een duursport, maar is dit wel zo doelgericht? Het gaat er namelijk niet om hoeveel calorieën er worden verbrand, maar om welke soort calorieën er worden verbrandt. Bij een duursport worden de calorieën voornamelijk gehaald uit koolhydraten en een klein deel uit vetten en eiwitten. Na het sporten worden er bijna geen calorieën meer verbrand en wordt er geen spierweefsel verbrand.

Bij het afvallen aan de hand van krachttraining ligt dit allemaal net wat anders. U belast voornamelijk de spieren en in veel mindere maten uw uithoudingsvermogen. Bij krachttraining worden er weinig calorieën verbrand en is daarom het tegenovergestelde van het beoefenen van een duursport. Er worden hierbij relatief weinig calorieën verbrand, maar na 48 uur worden er nog steeds calorieën verbrand. Er wordt bij krachttraining spiermassa ontwikkeld. Iedere kilo spiermassa in een lichaam, zorgt voor het verbruiken van zo’n 100 calorieën per dag.
Voor een optimaal resultaat van het sporten, raden wij u aan om krachttraining en duursporten met elkaar te combineren. Zo verbrandt u vetten en creëert u spiermassa. Voor een persoonlijk advies, kunt u uw situatie omschrijven op de hiervoor bestemde pagina, zodat wij een schema voor u samen kunnen stellen.

Op een fitness website zoals Beyond Failure is meer te lezen over krachttraining.