Verbrand meer calorieën op kantoor

Opzoek naar manieren om wat sneller af te vallen? Sommige mensen staren zich blind op sporten en gezonde voeding en denken dat ze alleen maar buiten werktijd bewust bezig kunnen zijn. Dat het ook compleet anders kan en je ook op kantoor gezond bezig kan zijn lees je in deze blogpost.

Wissel zitten en staan af met een zit sta bureau

Als je een kantoorbaan hebt lijk het bijna onvermijdelijk je bent bijna veroordeeld om acht uur per dag op een bureaustoel door te brengen. Gelukkig verschijnen er de laatste tijd op steeds meer kantoren zit sta bureaus. Met een zit sta bureau is staand en zittend werken gemakkelijk te combineren. Vooral een elektrisch zit sta bureau is binnen een druk op de knop versteld. Last van die stijve rug? Zet het bureau dan even omhoog en werk een uurtje staand. Niet alleen zal je merken dat je er meer energie voor terugkrijgt maar je rug en je beenspieren zullen er ook op vooruitgaan. Vooral het combineren van staan en zitten werkt goed en zorgt ervoor dat er toch nog wat vet wordt verbrand.

Werk op een bureaufiets

Naast het combineren van staand en zittend werken kan het werken op een bureaufiets ook een goede oplossing zijn om meer aan beweging toe te komen op kantoor. Met een bureaufiets fiets je terwijl je aan het werk bent. De bureaufiets is in te stellen op verschillende weerstanden dus je bepaalt zelf hoe zwaar je je kantoorworkout wil maken. Aangeraden wordt om zitten en fietsen te combineren omdat mensen hun concentratie nog wel eens willen verliezen tijdens het fietsen. Uit onderzoek blijkt dat fietsen niet alleen fitter maak ook creatiever en gelukkiger maakt. Door te bewegen komen allerlei hormonen vrij in de hersenen die voor deze effecten zorgen. Kortom een ideale manier om fitter en gelukkiger te worden.

Tijd voor actie

Enthousiast geworden om gezonder aan de slag te gaan? Twijfel dan niet langer en schaf snel eens een zit sta bureau aan of een bureaufiets. Focus je dus niet alleen op de tijd die je in de sportschool kan sporten. Met een kleine investering verander jij je kantoor in een mini sportschool. Is dat niet efficiënt?