Train je uithoudingsvermogen en flexibiliteit met kettlebells

Wist je dat kettlebells al ruim 100 jaar worden gebruikt voor het uitvoeren van krachttraining? Tot op de dag van vandaag is deze bekende kanonskogel met handig handvat nog steeds een van de meest geliefde trainingstools die je in de sportschool tegenkomt. Via Sportshop.com heb je een ruime keuze uit verschillende gewichtsklassen, materialen en kleuren. Hierdoor is er voor zowel mannen als vrouwen meer dan genoeg keuze. Train je uithoudingsvermogen en flexibiliteit en bouw jouw spiermassa op door het gebruik van kettlebells.

Door te trainen met kettlebells  ben jij altijd verzekerd van een full body workout

Je bent verzekerd van een full body workout als je traint met een van de kettlebells van Sportshop.com. Niet voor niets wordt deze kanonkogel regelmatig gebruikt voor zware bootcamp trainingen, tijdens CrossFit of in het leger. Tijdens iedere explosieve oefening die je uitvoert moeten jouw schouders, armen, rug, buik en benen continu goed blijven samenwerken. Naast dat je dus jouw spieren kan aansterken, train je met kettlebells ook nog eens jouw lichaamscoördinatie. Je hebt in de webshop de keuze uit klassieke ronde gietijzeren kanonskogels,  maar ook de nieuwere varianten met een dikkere rubberen coating ontbreken uiteraard ook niet.

Met wat voor gewicht ga jij trainen?

Ben je overtuigd van alle voordelen die een kettlebell jou als sporter te bieden heeft? In dat geval wordt het tijd om je te gaan verdiepen in de gewichtsklassen die er zijn. De gewichten in de webshop van Sportshop.com verschillen tussen  2 kilogram en 32 kilogram. Het is verstandig om te starten met een lichter gewicht, zodat je geleidelijk aan jouw coördinatie en kracht opbouwt. Merk je dat de oefeningen relatief eenvoudig uit te voeren zijn? En heb je hierdoor minder snel last van spierpijn? In dat geval kun je overstappen op een wat zwaarder gewicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *