Tips om sneller af te vallen

De meeste mensen zijn tijdens de winterperiode minder bewust aan het eten en sporten. Voor je het weet zitten de extra kilo’s eraan en deze krijg je er vaak moeilijk vanaf voor de zomer. Er zijn een aantal tips die je toe kunt passen om ervoor je zorgen dat er zo min mogelijk gewicht aankomt, maar toch optimaal kunt genieten. Wij zetten deze tips op een rij.

Afvallen en toch genieten

De valkuil is dat je in een korte periode veel aankomt die je er vervolgens af moet trainen. Voor je het weet ben je aan het dweilen met de kraan open. Afvallen is moeilijker dan aankomen.

  • Consistentie is erg belangrijk. Sport en eet niet alleen gezond voor de zomer, maar ontwikkel een patroon waarbij je dit het hele jaar door doet.
  • Leer gerechten te koken die lekker en gezond zijn. Zo ben je jezelf niet aan het martelen met allemaal gezonde gerechten die je niet lust, maar waar je wel een goed gewicht van behoudt. Bekijk voor jezelf wat je lekker vindt. Een aanrader is over het algemeen de Aziatische keuken. De meeste gerechten zijn gezond, goed gekruid en smaken ze overheerlijk.
  • Registreer je gewicht geregeld en maak gebruik van formules, zoals de BMI-formule. Je ziet jezelf namelijk dagelijks in de spiegel en daarom is het lastig om te zien of je gewicht aankomt of juist afvalt. Door bijvoorbeeld maandelijks te registreren hoeveel je gewicht is weet je of je op de goede weg zit.
  • Kies een sport of meerdere sporten die je leuk vindt. In dat geval is de kans groter dat je door blijft gaan. Sport niet omdat het moet, want dan bestaat de kans dat je er ook snel weer mee zal stoppen en gewicht aankomt.
  • Vergroot je kennis op het gebied van voeding en hoe het lichaam werkt. Naast dat je voor jezelf een slimmere aanpak maakt wordt jij je ook meer bewust van wat goed en slecht voor je is. Dit kan ervoor zorgen dat jij in vervolg de cola minder vaak in de supermarkt laat staan en niet meeneemt naar huis. x