Tips om gezond af te vallen

Er goed uitzien is iets waar men tegenwoordig veel mee bezig is. Er heerst een bepaald lichaamsbeeld dat veel mensen proberen na te streven, of dit nou echt gezond is is een ander verhaal. In veel fitnesscentrums zie je constant mensen die aan het proberen zijn om af te vallen of om een beter figuur te krijgen.

Hieronder zult u een aantal tips vinden om gezond af te vallen, want het moet wel realistisch blijven.

Bepaal je verwachtingen

Je moet niet denken dat afvallen snel gaat of dat je snel een gespierd lichaam krijgt. Mensen verwachten soms veel te snel resultaat, voornamelijk omdat ze door de media een verkeerd beeld krijgen voorgeschoteld. Commerciële partijen beloven namelijk ontzettend veel, deze beloftes zijn vaak één van de redenen waarom het mis gaat. Bij veel sportscholen krijg je een passend schema en advies van de instructeurs die daar rondlopen, zo krijg je een indicatie van wat je kan verwachten.

Gooit niet je hele levenspatroon in één keer overhoop

Vaak zie je dat mensen gelijk alles overhoop willen gooien om zo snel mogelijk resultaat te behalen, dit is echter zeer lastig vol te houden. Je moet ook voor voedsel kiezen die bij jouw lichaam past, probeer dit stapje voor stapje te doen zodat je er zowel lichamelijk als mentaal aan gewend kan raken. Ban ook niet alles wat ongezond is uit je eetpatroon, je mag echt wel af en toe een ongezonde hap eten, dit houdt het lichaam scherp. Probeer desnoods eens advies op te doen bij een diëtist of iemand anders die een voedingsschema kan maken, zij zullen ervoor zorgen dat je een gezond schema krijgt waarin je ook genoeg calorieën binnen zult krijgen

Zorg ervoor dat je genoeg beweegt

Hoewel de juiste voeding en aantal calorieën die je binnenkrijgt misschien wel het belangrijkste is om goed af te vallen, kan sport hier zeer goed aan bijdragen. Verantwoord sporten zorgt ervoor dat je lichaam conditioneel beter wordt en dat je meer spiermassa krijgt, wat er weer voor zorgt dat je lichaam meer calorieën verbrandt. Houd er wel rekening mee dat als je veel gaat sporten je ook wat meer moet eten, anders kan je juist te weinig calorieën binnen krijgen. Je kan natuurlijk bij de meeste sporten veel calorieën verbranden, fitness is echter één van de meest effectieve manieren om dit te doen, omdat je hier zowel conditioneel beter wordt en meer spiermassa krijgt. Een steeds populairder wordende vorm van fitnessen is Crossfit, waarmee je door simpele oefeningen die zowel zwaar als functioneel zijn je hele lichaam traint waardoor je sterker, strakker en leniger wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *