Stijl, smaakvol en slank met slim fit

Niets is zo fijn als een overhemd dat tiptop zit. Dat betekent een overhemd dat nauw om het lichaam valt, gedetailleerd is en niet te wijd op de schouders of de heupen valt. Het gaat om de ‘fit’. Dit bereik je alleen met de juiste pasvorm. Slim fit overhemden zijn de overhemden die dit garanderen.
Om te weten hoe je slim omgaat met slim fit, krijg je in dit artikel eerst informatie aangereikt over slim fit. Er wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

  • Wat is slim fit?
  • Hoe herken je slim fit?
  • Staat slim fit jou?
  • Waarom slim fit kiezen?

Wat is slim fit?

Slim fit is een bepaalde pasvorm. Het staat voor slank (slim) en pasvorm (fit). Het is een pasvorm dat nauwer en slanker valt dan veel andere pasvormen. Een slim fit overhemd is stijlvol en modieus. Hiermee onderscheidt jij je meteen in de massa. Je valt op door de slank vallende en gedetailleerde pasvorm. Het betekent uiteraard niet dat een slim fit om je lichaam valt als een korset.

 

Slim fit valt nauw, maar er blijft absoluut ruimte over om je longen te vullen, je armen te bewegen en je schouders op te halen. Als dat niet het geval is, dan kan je het kledingstuk beter in het rek laten hangen of tweedehands doorverkopen.

 

Hoe herken je slim fit?
Voor het herkennen van de slanke pasvorm van een overhemd hoef je geen ervaren kledingmaker te zijn. Je moet een overhemd op de tafel leggen. Als het een slim fit is, dan zie je aan de zijkant van het overhemd in het midden een curve die een ronding naar binnen heeft. Dit zijn twee halve manen. Deze twee halve manen staan met de bolle kant naar elkaar toe.

Een ander dingetje waar je slim fit aan kan herkennen, zijn aan de zoomen, de naden en aan de achterzijde. Een slim fit overhemd heeft aan de achterkant twee coupenaden. Met deze naden is het stof aangetrokken, zodat het overhemd de slim fit factor krijgt.

 

Staat slim fit jou?

Slim fit is een pasvorm voor niet al te brede mannen. Heb jij een buikje? Dan kan je beter voor een ruimere pasvorm gaan. Wil jij zeker weten of je slim fit past? Volg dan de volgende stappen op:

  • Pak een meetlint en meet je boordmaat op.
  • Meet vervolgens de omvang van je middel / taille op.
  • Ga vervolgens de omvang van je borst opmeten.
  • Bekijk aan de hand van de maattabel van het merkoverhemd of jou de slim fit past of niet.

 

Succes!

 

Waarom slim fit kiezen?
Slim fit staat voor stijl, smaakvol en slank. Het is een ware smaakmaker. Slim fit is niet een gewoonweg effen overhemd, maar is beschiknaar in tal van kleuren, prints en patronen. Zo kan jij met slim fit ieder outfit nog uitdagender en spannender maken. Een voorbeeld van slim fit overhemden die uitdagend zijn, zijn de overhemden van Profuomo.