Met deze 5 tips houd jij je dieet wel vol!

Iedereen kan aan een dieet beginnen, maar niet iedereen houdt het even goed vol. Terwijl juist het volhouden erg belangrijk is. Wil jij succesvol afvallen? Lees dan snel verder en ga aan de slag met deze 5 tips! 

Vergelijk jezelf niet met anderen 

Niet alleen kan het demotiverend werken om jezelf met anderen te vergelijken, ook is het eindpunt van die persoon niet gelijk aan jouw beginpunt. Laat je hierdoor niet weerhouden. Focus op je eigen vooruitgang, je bent net zo goed bezig! 

Stel (kleine) doelen

Bedenk van tevoren goed wat je wilt bereiken. Stel doelen en heel belangrijk; maak ze niet te groot. Verleidingen zijn makkelijker te weerstaan als jij je doel heel helder voor ogen hebt. Sta regelmatig bij je doel stil. Plak het als herinnering aan de koelkast, je spiegel of bijvoorbeeld in de voorraadkast. 

Stop met crash diëten 

Stop met crash diëten en hongerlijden! Kies er liever voor om op een gezonde manier slank te worden, door middel van eiwitrijke recepten. Je valt makkelijker af door het gebruik van eiwitten, al dan niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel en zorgen voor minder verlies van je spiermassa tijdens het bereiken van je streefgewicht.  

Gun jezelf een beloning

Beloon jezelf! Je haalt je doel misschien niet binnen een maand, maar in een maand tijd kun je wel al veel bereiken. Jezelf belonen werkt motiverend en zorgt voor positiviteit. Beloon jezelf liever niet met eten, maar bijvoorbeeld met een bosje bloemen, een avondje bioscoop, een dagje sauna of iets wat je nog heel graag wilt hebben. 

Steun vanuit je omgeving

Het is loodzwaar om in je eentje een dieet te gaan volgen. Support kun je hierbij goed gebruiken. Iemand die je door de moeilijke tijden heen trekt. Zoek steun bij je gezin, je vrienden of je partner. Kun jij extra support gebruiken? Denk dan eens aan een motivatiecoach