Manieren om gezond af te vallen zonder jojo effect

Eigenlijk het hele jaar rond willen we wel graag afvallen. We willen allemaal een sixpack hebben en daarnaast ook een geweldig goddelijk lichaam. Het is daarom nodig om volop te sporten en gezond te eten. Voordat we in de fase komen om gezonder te gaan eten is het natuurlijk goed om eerst die overtollige kilootjes eraf te sporten. Het kan door op dieet te gaan. Belangrijk is om vervolgens geen last te krijgen van het jojo effect. Het jojo effect staat gelijk aan veel afvallen en daarna weer veel aankomen. Er kan zelfs een periode zijn dat je even last krijgt van je darmen. Bekijk hier hoe je hiervoor een oplossing kunt vinden. 

 

Waardoor ontstaat het jojo effect? 

 

Wanneer je op dieet gaat zal je vaak bijna stoppen met eten. Het gevolg is dat het lichaam in de spaarstand gaat. De hersenen en het lichaam zijn ingesteld om altijd te overleven in iedere situatie. Minder calorieën in het lichaam betekent dat het lichaam overall zuiniger mee omgaat. Natuurlijk moet alles doorgaan en zullen ze de vetten verbranden. Daarnaast verlies je vaak ook ongewild veel spiermassa. Vervolgens heb je jouw streefgewicht bereikt. Nu is het tijd om het te vieren en verval je langzaam weer in het normale eetgedrag. Het zorgt ervoor dat je weer meer eet. Meer calorieën in je lijf. Echter! Het lichaam staat nog in de bespaarstand. Het zorgt ervoor dat het lichaam weinig verbruikt en besluit om alle vetreserves weer aan te vullen. We worden weer dikker. 

 

De oplossing? 

 

Kies voor een verandering van je leefstijl. Eet niet direct minder, maar wel gezonder. Kies voor meer salades en gezonde voeding. Het is ook goed om meer te gaan sporten. Door meer spiermassa op te bouwen zal je meer vet gaan verbranden. Zelfs als je niet sport!