Lees hier welke sportgadgets een must zijn om thuis spieren op te bouwen

Tegenwoordig is het erg lastig om te sporten, dit heeft natuurlijk allemaal te maken met corona. Veel mensen weten niet waar zij moeten beginnen en hoe zij hun spieren kunnen opbouwen zonder de sportschool. Hier zijn sport gadgets voor, je hebt verschillende gadgets waar je meerdere dingen mee kan. Er zijn grote gadgets maar ook kleinere. Het betekent dus niet als je een kleine gadget hebt, die makkelijk op te bergen is dat je minder resultaat zult zien. Lees hier wat deze attributen voor jou kunnen doen en waarom ze zo handig zijn. 

Wat zijn sport gadgets? 

Sport gadgets helpen jou het doel te bereiken waar jij voor aan het sporten bent. Dit kunnen dus verschillende dingen zijn. Sommige helpen je tijdens het sporten en sommige attributen kunnen jouw helpen het sport proces vast te leggen. Stel je voor jij hebt weinig motivatie om te sporten of vindt het minder leuk, dan kun je gebruik maken van draadloze oordopjes.Deze zitten niet in de weg en zo krijg je meer motivatie. Wanneer je motivatie hebt zul je sneller resultaat zien en meer spiermassa opbouwen. Je wilt spiermassa opbouwen dit moet je dan doen door de juiste oefeningen maar nog belangrijker is een goede houding. Met een goede houding worden de juiste spieren op een goede manier gebruikt waardoor ze sterker worden. Vind je het nog moeilijk om een goede houding aan te houden tijdens het sporten? Dan zijn er verschillende gadgets die hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld een houdingcorrector of een lifting belt.  

Hoe bouw je spiermassa op 

Er zijn verschillende dingen die zorgen voor spiergroei. 1 van deze dingen is de spanning op de spier wanneer je een oefening doet. De spanning moet wel op het goede deel van de spier zitten daarom is een goede vorm zo handig anders kan je snel een blessure op lopen. Je wilt sterker worden dit betekent dat je moet gaan tot dat je net niet meer kan. Eigenlijk net iets zwaarder dan je aan kan. Dit kan door steeds een set zwaarder te maken of meer herhalingen.  Na het sporten kan je een eiwit shake nemen of iets anders waar eiwitten inzitten. Deze heb je nodig om je spieren te behouden dus ook om spiermassa op te bouwen. Om spiermassa op te bouwen heb je ook een passend trainingsschema nodig. Waar het op neer komt is dat je een passend schema nodig hebt, je goede houding moet hebben, gewichten ophogen per set en een goede voeding. 

Tips om spiermassa op te bouwen 

​Wanneer je gaat beginnen met trainen begin dan met losse gewichten zoals dumbells. Met deze sport gadget zal je meer resultaat zien dan met een apparaat. Dit komt omdat het losse gewichten zijn en je dus goed moet balanceren en moet focussen op je spieren. Met losse gewichten trainen is ook veiliger, dit komt omdat je vaak met een machine in een bepaalde houding zit die niet goed is. Dan zie je dus minder snel resultaat.  Thuis kan je dus net zoveel resultaten krijgen als in de sportschool. Er moet gelet worden op de voeding, schema en gebruik worden gemaakt van handige sport gadgets. Deze zullen je er net nog 

een stapje extra doorheen helpen.