Kurkuma doet je makkelijker afvallen en verbetert je gezondheid

Besloot je op een verantwoorde en dus gezonde manier iets aan je ongezond buikvet en je overgewicht te doen? Dan ben je zeker op zoek naar gezonde voeding die je daar zoveel mogelijk bij helpt. In dit geval moet je beslist kennismaken met kurkuma. Dit superfood doet niet alleen je buikje verdwijnen en gemakkelijker afvallen. Het zorgt tegelijk voor vele gezondheidsvoordelen. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van curcumine, een stof die we ook in curry terugvinden.

 

Geelwortel

Kurkuma of geelwortel is afkomstig uit India en is een wortelgewas. Nu kurkuma ook bij ons steeds populairder wordt, is het haast overal verkrijgbaar. Zowel vers als in poedervorm. Je vindt ze gemakkelijk in natuurwinkels en in bio-shops.

 

Meer vet verbranden en afvallen

Dat kurkuma je meer opgeslagen lichaamsvet doet verbranden en je sneller doet afvallen heeft het dus te danken aan curcumine. Dit ingrediƫnt werkt ontstekingsremmend en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daardoor moet onze pancreas of alvleesklier minder insuline aanmaken. Dit hormoon regelt je vetopslag en vetverbranding. Hoe minder insuline wordt aangemaakt hoe meer vet je verbrandt en hoe sneller je afvalt. Het helpt ook diabetes type 2 type te voorkomen.

 

Stimuleert je metabolisme

Kurkuma heeft ook een gunstige invloed op je metabolisme of stofwisseling. Het schakelt beiden naar een hoger toerental waardoor ook je vetverbranding een boost krijgt. Dat doet je ook meer vet verbranden. Met het bekende gevolg.

 

De andere voordelen van kurkuma

  • Werkt sterk ontstekingsremmend: en verzacht de symptomen van reuma, artrose en artritis. Het beschermt ook je luchtwegen en verkleint je risico op bronchitis en chronische darmontstekingen
  • Zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang. Evenveel factoren voor een gezond gewicht
  • Helpt je lichaam zuiveren van alle giftige afvalstoffen. Een lichaam vrij van afvalstoffen verliest gemakkelijker zijn overgewicht
  • Verkleint de kans op hart- en vaatziekten
  • Zorgt voor een sterk zenuwstelsel, een beter geheugen en een groter concentratievermogen
  • Versterkt je immuunsysteem en zorgt voor een grotere natuurlijke weerstand
  • Werkt zelfs preventief tegen veel voorkomende en agressieve soorten kanker zoals borst-, baarmoeder-, darm-en prostaatkanker
  • Heeft een gunstige invloed op leeftijd gerelateerde aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson
  • Voorkomt botontkalking en verkleint het risico op osteoporose
  • Brengt je cholesterolgehalte weer in evenwicht en verkleint de kans op aderverkalking

 

Het gebruik van kurkuma

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid verse kurkuma ligt tussen 2 en 4 gram. Neem kurkuma bij voorkeur in combinatie met zwarte peper. Dit versterkt de opname van kurkuma met een factor duizend. Ook samen met amandelmelk en olijfolie verbetert de opname van kurkuma. Curcumine, het belangrijkste bestanddeel van kurkuma, lost gemakkelijker op in vet en wordt zo door ons lichaam nog beter geabsorbeerd.

Kurkuma bestellen met de hoogste concentratie aan curcumine doe je gemakkelijk online en zeker bij de kruidenbaron: de kruidenbaron.