Hulp nodig bij het afslanken

Voor het nieuwe jaar is een veelgehoord goed voornemen om te gaan afslanken. Vaak lukt het om de discipline ongeveer een maand, misschien twee maanden, vol te houden. Om u een beetje houvast te geven hebben we een aantal tips op papier gezet. 

 

Stel jezelf een duidelijk doel

Afvallen is echt iets lastigs. Het is daarom belangrijk om voor uzelf een duidelijk doel te stellen waar u naar toe wilt werken. Hoeveel kilo wilt u afvallen en wanneer wilt u dit streefgewicht bereikt hebben. Als je dit niet goed definieert dan blijft het afvallen te vrijblijvend en wordt het doel bijna nooit gehaald. 

 

Planning

Aan het begin gaat afvallen vrij snel, maar daarna gaan de kilo’s er minder makkelijk af. Wees daarom realistisch in de tijd die je ervoor neemt. Je kan niet verwachten dat je binnen drie weken 10 kilo kwijt bent. Maak dus een realistische planning voor jezelf.

 

Eten is weten

Het is handig om bij te houden wat je op een dag eet. Door dit bij te houden krijg je een goed beeld van je eetpatroon en kan je daar ook op inspelen. Pas echter op dat je te obsessief calorieën gaat tellen. Water drinken is daarin altijd goed. Hierdoor krijg je een vol gevoel en heb je minder snel hongerig. 

 

Lifehack: gebruik een klein bord voor dezelfde portie eten. Hierdoor hebben je hersenen het idee dat je meer gegeten hebt, dan dat dit daadwerkelijk het geval is. 

 

Ga sporten

Goede voeding is belangrijk, maar sporten is misschien wel het belangrijkste onderdeel van afvallen. Voor veel mensen is dit vaak een drempel omdat er gedacht wordt aan een sportschol met opgepompte bodybuilders en ultra fitte sporters.

Om fit te worden hoef je niet per se te naar een sportschool te gaan. Wandelen is ook een vorm van bewegen waardoor mensen calorieën verbranden. Het is handig om samen met iemand te gaan bewegen. Hierdoor heb je een stok achter de deur en het is ook nog een stuk gezelliger.