Hoe gezond zijn proteïneshakes

Het nemen van shakes is tegenwoordig helemaal niet gek meer. We kiezen er steeds vaker voor om een shake te maken in plaats van een maaltijd te bereiden. En zo gek is dat dus ook niet, want je kunt je voorstellen dat een shake snel klaar is en een maaltijd kan behoorlijk wat tijd vergen. Het voordeel van shakes is bovendien dat er veel smaken en mogelijkheden zijn, dus je raakt ook niet snel zat van deze manier van leven. Daarbij komt dat je het ook kunt combineren met eten. In de avond een shake, in de ochtend een gewoon ontbijt bijvoorbeeld. Het is maar net wat jij prettig vindt. Echter is de vraag hoe gezond de shakes eigenlijk zijn.

De gezondheid van proteïneshakes
Het goede nieuws? Er zijn een aantal merken waarbij je kunt rekenen op shakes die gezond zijn en niet allemaal toegevoegde producten hebben die niet goed zijn voor ons lichaam. Denk hierbij aan orangefit.nl. Je kunt dan rekenen op shakes zonder suikers maar ook geen kunstmatige zoetstoffen. Dat is een groot voordeel, want het zijn vaak de zoetstoffen etc. die een product erg ongezond maken. Het allerbeste? Het gaat niet ten koste van de smaak. Je kunt dus nog steeds genieten van een lekkere smaak en dat is terug te zien in de reviews.

Als je kijkt naar andere merken, let er dan vooral op dat het een pluspunt is dat een product plantaardig is en een minpunt als er toegevoegde zoetstoffen in zitten. Daarbij kan worden gedacht aan sucralose of aspartaam, producten die je zeker wilt overslaan omdat ze erg slecht voor ons zijn. Natuurlijk speelt de prijs ook een rol. Er zijn steeds meer budgetwinkels die ook een eigen lijn van shakes hebben geïntroduceerd, dus ook daar kan je zeker nog eens kijken als je een klein budget hebt. Een andere optie is om dan af te wisselen met maaltijden, dus af en toe een shake en af en toe een maaltijd. Dan houd je het ook nog eens lekker budgetproof. Genoeg keus met veel smaken en mogelijkheden, dus kijk zeker eens rond!