Heb ik een Wiebelkussen nodig?

Hoe weet ik of een wiebelkussen of balkussen een goed oplossing is voor mijn rugklachten? Het wiebelkussens zorgt er voor dat er minder beweeglijkheid nodig is voor iemand om zich te concentreren en prettig te voelen. Als het lichaam nieuwe prikkels krijgt, moet het zich aanpassen. Dit zorgt voor alertheid en daardoor voor een betere concentratie. Het balanskussen verbetert bovendien de zithouding en is ook te gebruiken bij stabiliteits- en evenwichtsoefeningen.

Wiebelkussen voor actief en comfortabel zitten. Door het zitten op een luchtgevuld balanskussen traint u onbewust uw rug. Een wiebelkussen of rugkussen biedt een ergonomische zithouding en voorkomt rugpijn. Een wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten. Door te zitten op een balanskussen corrigeert u ongemerkt uw lichaamshouding en traint u de rugspieren. Een goede zithouding met een wiebelkussen.

Wiebelkussen bij ADHD

Een wiebelkussen is niet alleen geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen. Volwassenen en kinderen die niet goed kunnen stil zitten, ADHD hebben of moeite hebben om zich te concentreren hebben veel baat bij een balkussen. Doordat mensen gaan wiebelen op een wiebelkussen zal de concentratie toenemen en kunnen ze hun onrust kwijt. Mede hierdoor wordt een ADHD wiebelkussen tegenwoordig veel gebruikt voor kinderen op scholen.

Let er op dat uw kind met de voeten bij de grond kan bij het gebruik van een wiebelkussen. Neem anders een lagere stoel of gebruik een voetenbankje.

Als iemand langer dan een half uur op het wiebelkussen zit, went het lichaam aan die extra prikkel. Het heeft dan geen meerwaarde meer voor de concentratie. U merkt dit als bijvoorbeeld uw kind weer meer en heftiger gaat bewegen.

Door de hoeveelheid lucht te variƫren past u het wiebelkussen aan de individuele wensen aan.

Samenvattend is een wiebelkussen geschikt voor Veel mensen met zittend werk. De gehele dag zitten op een stoel is niet goed voor je, aangezien ons lichaam helemaal niet gemaakt is om de hele dag te zitten. Dit veroorzaakt onder andere snel rug- en nekklachten.

Wiebelkussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *