Gezond sporten kan zonder abonnement of sportclub

Sporten: voor de meesten onder ons klinkt het als een heuse opdracht en vaak haken mensen dan ook af als ze doorkrijgen hoeveel energie en tijd het vraagt om hun doelen te bereiken. Als je denkt aan sporten dan krijg je misschien meteen een beeld van een overvolle sportschool met zwetende mensen te zien of een voetbalclub waar meer gedronken wordt dan effectief gevoetbald.

Maar gezond sporten kan echter ook op een andere, eenvoudigere manier. Denk maar aan buiten joggen, gewoon thuis lichaamsoefeningen doen of met vrienden een potje gaan tennissen. Sporten wordt maar al te vaak gezien als iets dat je in een drukke fitness moet doen of in groepsverband in een sportclub. Het volgende overzicht van alternatieve activiteiten bewijst echter het tegendeel!

  1. Ga joggen

Joggen is waarschijnlijk één van de meest bekende vormen van beweging ter wereld. Het biedt immers heel wat voordelen: je kan het buiten doen waardoor je frisse lucht binnenkrijgt en je kan kiezen wanneer je het doet. Je hebt er enkel degelijke sportkledij voor nodig, bijvoorbeeld van kwd.nl, zodat het lopen aangenamer en efficiënter wordt!

  1. Train jezelf thuis

Eén van eerste argumenten die mensen aanhalen als ze praten over hoe moeilijk het is om regelmatig te sporten is een gebrek aan tijd. Hoewel veel mensen inderdaad heel wat deadlines, kwade bazen of tetterende collega’s boven het hoofd hebben hangen is dat natuurlij gaan excuus om niet aan jezelf te werken. Zo kan je gemakkelijk thuis oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht waardoor je in niet meer dan tien minuten een goede warkout achter de rug hebt! Denk hierbij aan oefeningen zoals pushups, situps, squats, enzovoort.

  1. Speel een potje tennis met vrienden

Tenslotte kan je natuurlijk ook gewoon gaan tennissen op een openbaar tennisveld, waardoor je het beste van twee werelden hebt: zowel vrijheid om te spelen wanneer je wil en ook gezonde buitenlucht als je kiest voor een buitenspeelveld. Daarbij speel je tennis natuurlijk met anderen, waardoor het veel gemakkelijker is om plezier te hebben en dat uurtje sporten dus voorbij is voor je het weet. Het kan echt niet eenvoudiger!