Effecten van narcolepsie – abnormale slaappatronen

Een van de ergste effecten van narcolepsie is een abnormaal slaappatroon. Deze kunnen de dag van degene die hier last van heeft eindeloos onderbreken en het is ook een risicofactor voor letsel. Lees dit artikel om meer informatie te krijgen over abnormale slaappatronen.

Het kenmerkende karakter van narcolepsie – dat veel van de symptomen verklaart en waargenomen kan worden met polysomnografie (PSG) – is een verstoring van de fases van slaap.

 

Effecten van narcolepsie – abnormale slaappatronen

Gezonde mensen vallen in een diepe slaap, gevolgd door een lichtere, meer actieve slaap, genaamd rapid eye movement (REM). Van wat we weten, lijkt de diepe slaap betrokken te zijn bij het rusten en het helen van het lichaam. De REM-slaap heeft te maken met het organiseren van de herinneringen en de informatie door de hersenen.

Mensen met narcolepsie belanden zodra ze in slaap vallen meteen al in de REM-slaap, wat kan leiden tot slaperigheid overdag, omdat het lichaam die diepe slaap wil inhalen. Dit draagt ​​bij tot abnormale slaappatronen omdat het lichaam van degene die hier last van heeft wanhopig probeert te rusten om zich weer te herladen.

Andere effecten van narcolepsie – abnormale waakpatronen

Ook kan gedrag dat wordt geassocieerd met de REM-slaap – zoals gebrek aan spiercontrole en levendige dromen inclusief cataplexie en hallucinaties – soms worden gezien tijdens wakkere perioden. Dit draagt ​​bij tot abnormale patronen van wakker zijn bij narcolepsie-patiënten.

Stel je voor dat overdag plotseling geen spiercontrole meer hebt. Wat als je iets aan het doen was zoals koken, snijden of hakken dan zou dat echt gevaarlijk zijn. Zou jij dan naar een behandeling zoeken?

 

Narcolepsie behandelingen

Als gevolg daarvan wordt narcolepsie vaak behandeld met tricyclische antidepressiva, omdat ze het effect van REM-slaap onderdrukken. Andere behandelingen concentreren zich op het behandelen van de symptomen van overmatig slapen overdag om de narcolepsie minder slopend te maken.

Een dergelijke behandeling is met Modavigil (modafinil). Modavigil is een nieuwe behandeling voor narcolepsie met maar weinig bijwerkingen. Het is geen antidepressivum of amfetamine/stimulant – het is een nieuwe klasse medicijn.

Modavigil ondersteunt de narcolepsie-patiënt door de abnormale slaappatronen te doorbreken zodat ze de hele dag wakker kunnen blijven en meer energie hebben. Het heeft een positief effect op lethargische lichamen, zodat zelfs patiënten met fysieke uitputting daarvan kunnen profiteren.

Het gebruik van de diagnosecriteria voor narcolepsie kan je helpen om te achterhalen of de problemen die je ondervindt te wijten zijn aan narcolepsie en kan de eerste stap zijn in de richting van een effectieve behandeling.

Modavigil kan een krachtige behandeling zijn als jij of iemand van wie je houdt aan narcolepsie lijdt. Het is een behandeling voor narcolepsie die verrassend succesvol is.
Als je meer wilt weten over Modavigil als een behandeling voor narcolepsie, kun je vrijblijvend naar https://modafinil-kopen.nl/ gaan om toegang te krijgen tot jouw gratis informatie over Modavigil, met inbegrip van de rapporten over de effecten, kosten en nog veel meer.