Drie manieren om snel gewicht te verliezen

Snel gewicht verliezen en toch voorkomen dat je daarna weer terug zal vallen in je oude patroon? Het is tijdens het afvallen vooral van belang om je ritme aan te passen. Door nieuwe gewoontes aan te leren maak je het voor jezelf een stuk eenvoudiger om op je nieuwe gewicht te blijven. We zetten drie manieren om snel gewicht te verliezen voor je op een rij, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat je direct gezonder kunt gaan leven.

Gezondere drankjes drinken

Het is ten eerste bijvoorbeeld een goed idee om gezondere drankjes te gaan drinken. Het is een van de manieren om snel gewicht te verliezen, zonder dat je minder hoeft te gaan drinken. Drink je nog regelmatig frisdrank of gebruik je (niet-verse) sapjes? Er zit veel suiker in, waardoor het de drankjes binnen je dieet zijn die je dikker maken.

Een gezonder alternatief vormt water, al snappen we dat dit niet altijd lekker is. Je kunt als alternatief (’s morgens) een kop koffie drinken en vervolgens een groene thee nemen. Wil je wat meer voedingsstoffen toevoegen aan de drankjes die je drinkt? Maak dan eens een groene smoothie. Op die manier heb je met de gezondere drankjes een manier in handen om snel gewicht te verliezen en vervolgens ook op dat gewicht te blijven.

Detox gedurende een week

Wil je er met een manier voor zorgen dat je snel gewicht kunt verliezen, zonder een lang dieet te volgen? Het is dan mogelijk om gedurende een week een detox-programma te volgen. Je kunt in een week tot 5 kilo verliezen. Dit verlies aan gewicht is grotendeels afkomstig uit het verlies van afvalstoffen, waardoor je daar volledig vanaf bent en het niet zomaar meer terug zal komen. Door je darmen een keer goed schoon te spoelen zorg je er eenvoudig voor dat je gewicht kunt verliezen en je een aanzet maakt om blijvend af te vallen en op een gezond gewicht uit te komen.

Eet verse en lichte maaltijden

Ten derde is het verstandig om de maaltijden die je eet aan te passen aan het nieuwe ritme. Probeer de stevige (winter)kost zoveel mogelijk te laten staan en kies in plaats daarvan voor de meer lichte maaltijden. Dit zal in het begin even wennen zijn, maar je leert je maag als het ware de nieuwe opties te waarderen.

Probeer in de lichte maaltijden zoveel mogelijk gebruik te maken van verse ingrediënten. Neem eens een lekkere salade altijd diner en kies voor de lunch voor kwark met verse vruchten. Het ontbijt morgen kan bijvoorbeeld bestaan uit een verse vruchtensmoothie. Op die manier zorg je voor drie manieren om snel gewicht te verliezen, zodat je direct resultaat zal zien. Wil je het afvallen nog versnellen dan kun je natuurlijk nog gaan trainen op een hometrainer voor thuis.