De vijf voordelen van een koolhydraatarm dieet

Benieuwd naar de belangrijkste voordelen van een koolhydraatarm dieet? We zetten de 5 meest belangrijke voor je op een rij, zodat je zelf kunt ontdekken waarom het een goed idee is om hiermee aan de slag te gaan:

   • Snel gewicht verliezen
   • Verantwoord en gezond afvallen
   • Minder last van eetbuien
   • Stralen tijdens het afvallen
   • Geen last van energiedips

Snel gewicht verliezen

Dankzij een koolhydraatarm dieet heb je de kans om snel gewicht te verliezen. Uit alle voeding die we innemen wordt 50% van de koolhydraten meteen omgezet in lichaamsvet. Dat maakt het een stuk lastiger om af te vallen, vandaar dat het verstandig is om gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet. Indien je in plaats van koolhydraten vooral vetten en eiwitten eet zal het lichaam dit omzetten in spierweefsel. Het grote voordeel daarvan? Die helpen in rust weer meer energie te verbranden, zodat het effect van een koolhydraatarm dieet zichzelf zal versterken.

Verantwoord en gezond afvallen

Je kunt verantwoord en gezond afvallen door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet. Door minder koolhydraten in te nemen zorg je er namelijk voor dat je meer van de eiwitten en vetten kunt nemen. Bovendien is het een koolhydraatarm dieet, geen koolhydraatarm dieet. Je zal nog steeds koolhydraten innemen, maar dat zijn er slechts voldoende om goed te kunnen functioneren. De extra koolhydraten die onderdeel uitmaken van ons Westerse dieet kun je achterwege laten, zodat je daar geen last van zal hebben.

Minder last van eetbuien

Door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet zal je veel minder last hebben van eetbuien dan bij bijvoorbeeld de calorie├źn tellen per dag voor afvallen. Benieuwd hoe dat komt? Dat heeft te maken met de schommelingen in de bloedsuikerspiegel die je op een effectieve manier kunt beperken. Er is geen sprake meer van onbeheersbare eetbuien, omdat je enorme honger hebt. Je maakt meer gebruik van eiwitten en vetten, die ervoor zorgen dat je een duurzaam vol gevoel ervaart. Het koolhydraatarm dieet leidt op die manier dus niet tot honger, waardoor je veel minder snel naar de koelkast zal rennen.

Stralen tijdens het afvallen

Door gebruik te maken van een koolhydraatarm dieet krijg je beduidend minder suikers binnen. Dat helpt je om af te vallen en op gewicht te komen, maar zorgt er ook voor dat je huid er voller en glanzender uit zal gaan zien. Je zal letterlijk en figuurlijk stralen, omdat je veel meer energie ervaart dankzij het koolhydraatarm dieet. Het is wat dat betreft ook naar anderen toe verstandig om minder koolhydraten in te nemen, zodat je voor een geweldige verschijning kunt zorgen.

Geen last van energiedips

Tenslotte zal je dankzij het koolhydraatarm dieet veel minder last hebben van energiedips. Die dips ontstaan namelijk op het moment dat je veel koolhydraten inneemt. Bijvoorbeeld na het avondeten is het risico normaal gesproken groot dat je een dip zal ervaren en dat je gemakkelijk in slaap zal vallen. Dit laat een duik in de bloedsuikerspiegel zien, die eigenlijk helemaal niet nodig is.

Door een koolhydraatarm dieet toe te passen heb je minder last van de dip, waardoor je ook na het diner gewoon door kunt gaan met waar je mee bezig was en je bovendien effectief kunt afvallen.