Afvallen met crossfit – 5 redenen waarom dit zo goed werkt

Crossfit is de laatste jaren over de hele wereld, maar ook in Nederland, ontzettend populair geworden. Of je nou wilt beginnen met crossfit of al een ervaren sporter in crossfit bent, het heeft ontzettend veel verschillende voordelen.

Wanneer je graag wilt afvallen dan is crossfit ook een ontzettend goede sport om te doen. Ben jij benieuwd waarom deze sport zo goed is? Wij geven hiervan 5 redenen. 

  • Je wordt er super fit van

Crossfit is een sport waarbij je veel functionele bewegingen maakt. Die bewegingen doe je ook nog eens op een enorm snel tempo en met relatief zware gewichten. Tussen de oefeningen door neem je geen lange rusttijd maar ga je snel verder met de volgende oefeningen. Dit is een goede manier om enorm fit te worden. 

  • Je traint samen in een community

In tegenstelling tot de sportschool train je met crossfit samen met anderen. Hierdoor wordt er een echte community gecreëerd. Dit maakt het extra leuk om de volgende keer weer terug te komen en elkaar te motiveren bij de trainingen. 

  • Spieren creëren en tegelijkertijd veel vet verbranden

Wanneer je denkt aan spieren opbouwen dan denk je al snel aan krachttrainingen in de sportschool met veel gewicht. Bij crossfit ligt het gewicht wat lager, maar het tempo en de herhalingen veel hoger. Ook zijn de oefeningen veel diverser, waardoor je steeds weer andere spiertjes meepakt. Dit is ontzettend goed voor de spiergroei van je lichaam. Spiergroei zorgt er op zijn beurt weer voor dat je lichaam meer vet verbrandt en je dus sneller afvalt. 

  • Het verveelt niet vanwege de diversiteit

Vanwege de diversiteit van de sport zul jij je ook niet snel vervelen. Door de trainingen die worden opgesteld doe je steeds weer wat anders en hoef je dus niet steeds dezelfde trainingen te doen. Afvallen is iets wat we later ook moeten bijhouden en daarom is het belangrijk om fit en op een juist gewicht te blijven. 

  • Minder snel blessures door een personal trainer

Doordat er altijd een personal trainer bij is doe je hoogstwaarschijnlijk alle oefeningen net een stukje beter. Dit zorgt er weer voor dat je ook minder snel blessures krijgt, waardoor je weer langer en beter door kunt sporten. Het goed uitvoeren van de oefeningen zorgt overigens nog voor veel meer voordelen.