7 tips om fit te blijven

De winter staat weer voor de deur, en dat betekent dat de korte, donkere dagen er weer aan komen. Je gaat ‘s ochtends vroeg in het donker naar je werk en komt ook weer in het donker thuis. Bovendien is het koud en nat buiten, waardoor je waarschijnlijk weinig zin hebt om buiten te gaan sporten. Toch is het belangrijk om lekker fit te blijven, ook in de winter! In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Neem je sportkleren mee

Voor veel mensen is het belangrijk om een stok achter de deur te hebben als het gaat om sporten. Neem bijvoorbeeld eens je sportkleren mee naar je werk. Zo maak je het lastiger voor jezelf om toch te beslissen om niet te gaan sporten. Bovendien is het een voordeel om meteen na je werk te gaan sporten, omdat je eenmaal thuis aangekomen niet zo snel meer gaat. Je zit lekker warm binnen op de bank, en de drempel om te gaan sporten is dan ontzettend hoog. Als je meteen doorgaat vanuit je werk, zul je merken dat je er binnen de kortste keren aan gewend bent. Het wordt een gewoonte en je verzint geen smoesjes meer om te gaan sporten. Bovendien zul je je veel energieker voelen. Ga dus eens op zoek naar een sportschool, voetbalvereniging of hardloopgroep in de buurt. Misschien is er wel een leuke groepsles die je kunt volgen!

Sporten in een warmtecabine

Heb je een paar overtollige kilo’s die je graag zou willen kwijtraken? Dan kun je er ook voor kiezen om te sporten in een warmtecabine. Door te sporten in een warmtecabine wordt er gebruikgemaakt van infraroodstralen. Deze stralen dringen door tot diep onder je huid en je spierweefsel. Je doorbloeding komt beter op gang, je afbraak van vetreserves wordt geactiveerd en het afvallen gaat sneller. En als je je overtollige kilo’s kwijt bent, zul je je een stuk fitter voelen!

Doe je workout thuis

Is het weer echt te slecht om te gaan sporten? Als het hard regent of sneeuwt is dit heel begrijpelijk. Maar er zijn ook een heleboel leuke workout die je thuis kunt doen! Doe altijd een goede warming-up, en kies vervolgens bijvoorbeeld voor push-ups en squats. Ga eens op zoek naar een leuke workout op internet.

Zorg voor een gezonde werkplek

Heb jij een kantoorbaan waarbij je heel veel op je bureaustoel zit? Eigenlijk is het helemaal niet goed om de hele dag te zitten. Neem dus om het uur even een pauze. Wandel naar de keuken voor een glaasje water of loop de trap op om even lekker te bewegen. Ook in de lunchpauze wandel je gezellig even een stukje. Vraag je collega’s gezellig mee voor wat extra gezelligheid. En voer je een telefoongesprek? Dit hoef je natuurlijk niet per se zittend te doen. Ga dus even staan tijdens het gesprek. Ook kun je kiezen voor een bureau wat je in hoogte kunt verstellen, zodat je af en toe kunt staan. Of kies een fitnessbal in plaats van een normale bureaustoel.

Verminder stress

Ook stress is helemaal niet goed voor je. Waarschijnlijk heb je een druk leven met veel afspraken, werk, en misschien wel kinderen waarvoor je moet zorgen. Door deze stress voel je je moe en helemaal niet fit. Probeer dus je stress te verminderen door bijvoorbeeld het uitoefenen van yoga. Je zult merken dat je je een stuk energieker en fitter gaat voelen!

Zorg voor een goede nachtrust

Ook je nachtrust heeft grote invloed op je gezondheid. Als je te weinig slaapt, kan je lichaam zich onvoldoende herstellen van de dag. Hierdoor zul je je moe voelen, je concentratie daalt en je reactievermogen wordt minder. Zorg er daarom voor dat je voldoende nachtrust hebt. Een goed bed en een goed geventileerde, opgeruimde kamer zonder beeldschermen kan hierbij helpen.

Drink genoeg water en eet gezond

Om dehydratatie te voorkomen is het belangrijk om genoeg water te drinken, zo’n 1,5 tot 2 liter. De werking van je organen wordt hierdoor bevorderd, voedingsstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien zullen hoofdpijn en vermoeidheid worden tegengegaan. Een bijkomend voordeel is een stralende huid! Genoeg redenen dus om voldoende water te drinken op een dag. Ook je eetpatroon heeft invloed op hoe fit je je voelt. Kies dus voor gezond en onbewerkt eten. Eet voldoende groente en fruit en vermijd suikers en verzadigde vetten.